Hlavnou náplňou práce vodiča je:
- obsluha gastronomických zariadení - zvoz použitého oleja, zvoz biologického odpadu a rozvoz nových rastlinných olejov a tukov,
- zber použitého kuchynského oleja zo zberných nádob rozmiestnených v určitých mestách a obciach v kraji,
- nakládka a vykládka auta (dodávka do 3,5t),
- príjem a výdaj tovaru zo skladu,
- aktívne vyhľadávanie nových klientov,
- zodpovednosť za pridelený sklad.
Od uchádzača vyžadujeme, aby bol:
- pracovitý a bezúhonný - nakoľko vodič pracuje s hotovosťou,
- dobré organizačné schopnosti,
- zodpovedný,
- so zmyslom pre poriadok,
- samostatné myslenie,
- flexibilný,
- prispôsobivý,
- rozhodný a odolný voči fyzickej, mentálnej záťaži a stresu,
- výhodou pre uchádzača je, že pozná činnosti spojené s prácou skladníka, ale nie je to podmienka.