Ako rozpoznať kvalitný gastro podnik? Všímajte si týchto 6 znakov!

Aj vy si občas vyrazíte s partnerom, rodinou, kamarátmi alebo blízkymi do reštaurácie? Vidinu pekného večera môže jednoducho pokaziť personál, kvalita jedla či čistota v podniku. Otázka tak znie – ako rozpoznať kvalitnú gastro prevádzku, ktorá stojí za opakovanú návštevu? Na území Slovenska sa nachádzajú tisícky gastro prevádzok. Najmä vo veľkých mestách je ich koncentrácia […]

Ako v spoločnosti TrafinOil dbáme na dobré vzťahy s našimi klientmi?

Kvalita služieb do veľkej miery vplýva na úspešnosť firiem. Ak pôsobíte v gastro segmente, určite viete, akú rolu zohráva špičková starostlivosť o zákazníkov. Rozumieme tomu, že vaše podnikanie je náročné a vyžaduje si veľa pozornosti. Práve preto v spoločnosti TrafinOil robíme všetko pre to, aby sme vám ho uľahčili. Aké riešenia môžete využiť a čo […]

Prečo je recyklácia použitého oleja a ekológia taká dôležitá?

Ekológia je pojem, s ktorým sa dnes stretávame čoraz častejšie. A to je len dobre. Čím viac sa o nej rozpráva, tým intenzívnejšie začínajú ľudia podnikať kroky vedúce k ochrane životného prostredia. A prispieť môžete aj vy – ako gastro prevádzka. Pýta sa, ako? Napríklad recykláciou použitého oleja. Keď sa povie ekológia, väčšina ľudí si […]

Viete, ako sa vyrába kuchynský olej? Tieto zaujímavosti sa oplatí poznať!

Kuchynský olej je vskutku zaujímavý produkt. Síce sa môže na prvý pohľad javiť len ako obyčajná mastná tekutina, ktorej výroba je pomerne jednoduchá, no v konečnom dôsledku je pravdou opak. Pri produkcii moderných rastlinných olejov sa používajú prepracované technologické postupy, pričom sa dodržiavajú prísne výrobné kritériá. Tieto fakty vás možno prekvapia! Od semienka až po […]

Ktoré faktory vplývajú na úspech reštaurácie? Úlohu zohráva aj olej!

Podnikanie v gastro segmente je krásne, no zároveň veľmi náročné. V dnešnej dobe je konkurencia veľmi silná, predovšetkým vo veľkých mestách. Ak chcete s vašou prevádzkou zaujať zákazníkov a uspieť, musíte si dať záležať na viacerých detailoch. Ktoré veci najviac ovplyvňujú úspech reštaurácií či barov a ako s tým súvisí kuchynský olej? Kľúčová je poloha […]

Ekologická reštaurácia: Ako chrániť planétu, znížiť náklady a osloviť viac zákazníkov?

Ekológia je dnes jednou z najčastejšie diskutovaných tém. Dôsledkom je, že bežní ľudia si čoraz viac uvedomujú dopad svojich aktivít a snažia sa prispievať k šetreniu životného prostredia. Na ochranu prírodných zdrojov a trvalú udržateľnosť by ste mali brať ohľad aj ako majiteľ alebo prevádzkovateľ reštaurácie. A to nielen preto, aby ste boli IN. Jednoduchou […]

Akú súvislosť má použitý kuchynský olej so zákonom a životným prostredím?

V dnešnej dobe sa kladie čoraz väčší dôraz na ekológiu a životné prostredie. Kým v minulosti sa mohol každý svojvoľne rozhodnúť, ako bude prispievať k ochrane životného prostredia, v súčasnosti je táto oblasť čoraz viac kontrolovaná zákonmi. Vzťahujú sa prakticky na každého z nás, obzvlášť však na podniky pôsobiace v rizikových sektoroch. Jedným z nich […]

Olivový olej: Je vhodný aj na vyprážanie?

Olivový olej je po celom svete známy nielen vďaka svojej jedinečnej chuti, ale zároveň aj kvôli vynikajúcim vlastnostiam a obsahu zdraviu prospešných látok. Veľmi často sa pridáva do šalátov, cestovín a ďalších obľúbených jedál. Otázka však znie – dá sa využiť aj na vyprážanie či fritovanie? Hneď na úvod prezradíme, že teoreticky áno. V praxi […]

7 výhod spolupráce so spoločnosťou, ktorá zabezpečuje zber použitého oleja

Pokiaľ prevádzkujete gastro podnik, s veľkou pravdepodobnosťou sa nezaobídete bez jedlých tukov a olejov. Tie sú mimoriadne dôležitou surovinou pri príprave mnohých obľúbených jedál. Zároveň však podliehajú prísnym zákonom, ktoré upravujú ich likvidáciu. Ak s nimi nechcete mať zbytočne veľa starostí, oplatí sa spolupracovať so spoločnosťou zabezpečujúcou zber použitých olejov a ďalšie dodatočné služby – […]

Biologický odpad z kuchyne: Ako sa kategorizuje, zbiera a likviduje?

Biologický odpad sa v minulosti na Slovensku nijako špeciálne neseparoval. Neuvážlivo a nešetrne sa vyvážal na skládky spolu s komunálnym odpadom. Z hľadiska ochrany životného prostredia je však takéto riešenie maximálne nevhodné. Pod nánosmi iných smetí totiž nemá dostatok kyslíka na prirodzený rozklad. Dochádza tak k jeho hnitiu a produkovaniu škodlivého metánu, ktorý patrí medzi […]