Kto môže využiť zber použitého kuchynského oleja?

Admin Účet | 17.9.2022
Kto môže využiť zber použitého kuchynského oleja? - Fotka

Zber použitého kuchynského oleja ocení prakticky každý podnikateľ alebo manažér v gastro sektore. A nemusíte byť vyslovene obrovskou reštauráciou, aby vám táto služba dávala zmysel. Aj menšie bary či stánky s rýchlym občerstvením denne spotrebujú značné množstvo rastlinného oleja. Jeho odvoz externou spoločnosťou vám dokáže ušetriť nielen veľa času, ale v konečnom dôsledku aj nemalé finančné výdavky. Prečo by ste mali nad ním uvažovať aj vy?

Zdroj obrázka: pixabay.com

Ako prebieha zber použitého oleja externou spoločnosťou?

Pokiaľ sa rozhodnete spolupracovať s externou spoločnosťou zabezpečujúcou zber použitého kuchynského oleja, napríklad s nami, získate viacero cenných benefitov. V prvom rade, odľahčíte vaše každodenné procesy od zdĺhavých aktivít. Ak prevádzkujete väčší gastro podnik, možno sa stretávate s tým, že použitý kuchynský olej je potrebné odvážať na zberné miesto každý druhý deň. Keď si transport riešite svojpomocne, zaberá vám pravdepodobne zbytočne veľa času.

Energia, ktorú môžete využiť efektívnejšie

Predstavte si, že by ste vôbec nemuseli riešiť agendu spojenú s odvozom použitého oleja. Vaši zamestnanci by sa mohli viac venovať tomu, na čom skutočne záleží – zákazníckemu servisu, vylepšovaniu jednotlivých jedál, prípadne iným zmysluplnejším aktivitám, ktoré vám vedia v budúcnosti priniesť lepšie výsledky.

A práve o tom je zber použitého kuchynského oleja. Môžete sa rozhodnúť, či využijete pravidelný, alebo jednorazový odvoz. Dohodneme si čas, ktorý vám najviac vyhovuje, vyzdvihneme nádoby s použitým olejom a zapožičiame vám čisté. Vy tak nemusíte riešiť žiadne papierovačky ani zdĺhavé svojpomocné odvážanie na najbližšie zberné miesto.

Nezabúdajte: Zber použitého oleja od TrafinOil je pre vás aj finančne výhodný. Oleje od vás totiž vykúpime za najlepšiu cenu – a v hotovosti. Nehovoriac o tom, že ušetríte náklady na palivo, ktoré môžu v mesačnom súčte predstavovať nemalú sumu.

Splnenie zákonných povinností

Pri vyzdvihnutí použitého kuchynského oleja vám automaticky dáme potvrdenie, ktoré môžete použiť ako doklad pre úrady. Každá gastro prevádzka má totiž povinnosť zabezpečiť si triedený zber oleja. Nesmiete ho vylievať do výlevky, toalety alebo kanalizácie. Porušenie tohto nariadenia vedia kontrolné inštitúcie ľahko zistiť a následne vám hrozia vysoké pokuty.

Vedeli ste, že zozbieraný použitý kuchynský olej sa dá využiť na výrobu biopalív, prípadne plastov? Jeho recyklácia má tak skutočne veľký význam pre nás všetkých.

Nielen odvoz, ale aj dovoz

Okrem toho, že odvezieme použitý kuchynský olej, zabezpečíme aj dovoz čistého. V našej ponuke máme viacero najobľúbenejších olejov používaných v gastro prevádzkach. Stačí si vybrať, o ktorý máte záujem a my ho doručíme priamo do vášho podniku. Opäť tak šetríte čas a náklady spojené s cestovaním a prepravou. Celý olejový servis môžete mať vďaka našim službám takmer úplne automatizovaný.Práve delegovanie procesov a automatizácia zdĺhavých aktivít vám dokáže ušetriť mnoho času. Vďaka tomu sa viete viac venovať rozvoju vášho podnikania, pričom môžete ľahšie predbehnúť konkurenciu a poskytnúť vašim zákazníkom lepšie služby.

Zdroj obrázka: freepik.com

Komu sa oplatí zber použitého oleja?

Mnohí podnikatelia a manažéri sa obávajú, že zber použitého kuchynského oleja je vhodný len pre veľké gastro prevádzky. Avšak, opak je pravdou! Určený je aj pre menšie podniky, ktoré denne obslúžia len niekoľkých zákazníkov. Naše služby sú prístupné každému, kto chce zefektívniť svoje fungovanie.

Reštaurácie

Najväčšie percento našich klientov tvoria reštaurácie. Tie prirodzene každý deň spotrebúvajú veľké množstvá tukov a olejov, ktoré sa používajú nielen na vyprážanie, ale aj v rámci studenej kuchyne. Práve preto vyžadujú častejší odvoz a dovoz olejov. Spolupracujeme však nielen s veľkými a známymi reštauráciami, ale aj s menšími podnikmi.

Bary a puby

Mnohé bary ponúkajú svojim zákazníkom aj menšie pochutiny – hranolky, vyprážaný syr, rezne a podobne. Na prípravu všetkých týchto jedál sú potrebné rastlinné oleje alebo živočíšne tuky, ktoré sa po použití postupne hromadia. Prirodzene sa tak musí zabezpečiť ich ekologická likvidácia. Síce obvykle nie sú v takých veľkých množstvách ako v reštauráciách, no aj v tomto prípade má ich odvoz veľký zmysel pre životné prostredie.

Mobilné stravovacie zariadenia

Kamióny s ponukou rôznych pochúťok sú obľúbeným stravovacím zariadením ako na akciách, tak pri atrakciách navštevovaných iba pár mesiacov v roku. Na prípravu kebabov či hranolčekov sa spotrebuje veľké množstvo oleja, ktoré je výhodné odvážať a dovážať prostredníctvom externej spoločnosti.

Zdroj obrázka: pixabay.com

Hotely

Veľké hotely aj menšie penzióny bývajú zvyčajne vybavené vlastnou reštauráciou, ktorá servíruje zákazníkom jedlá počas celého dňa. Spotreba oleja je veľká a zamestnanci sú častokrát vyťažení, aby stíhali napĺňať náročné požiadavky. Práve preto je efektívnym riešením zveriť olejový servis do rúk skúsenej firmy, napríklad TrafinOil.

Stánky na akciách

Na festivaloch, trhoch, koncertoch a ďalších podujatiach je obvykle najväčší dopyt po hranolkách, hamburgeroch, kebaboch a ďalších vyprážaných pochutinách. Majitelia stánkov musia vyhovieť obrovskému náporovému dopytu. Je pre nich dôležité, aby sa na 100 % venovali svojmu podnikaniu a neboli rozptyľovaní ďalšími aktivitami. Preto príde vhod odvoz a dovoz oleja, ktorý bez akýchkoľvek pochybností ušetrí čas a energiu.

Máte aj vy záujem o jednorazový či pravidelný odvoz a dovoz olejov? Neváhajte nás kontaktovať telefonicky alebo e-mailom! Ochotne vám poradíme a zároveň vám pomôžeme nastaviť ten najefektívnejší harmonogram zberu olejov. Jednoducho, prispejeme k tomu, aby vaše podnikanie prosperovalo.

Mohlo by sa vám páčiť

Ako sa prepravuje použitý kuchynský olej z gastro prevádzok? - image
22.12.2022
Ako sa prepravuje použitý kuchynský olej z gastro prevádzok?
Biologický odpad z kuchyne: Ako sa kategorizuje, zbiera a likviduje? - image
9.12.2022
Biologický odpad z kuchyne: Ako sa kategorizuje, zbiera a likviduje?
7 výhod spolupráce so spoločnosťou, ktorá zabezpečuje zber použitého oleja - image
9.12.2022
7 výhod spolupráce so spoločnosťou, ktorá zabezpečuje zber použitého oleja
Olivový olej: Je vhodný aj na vyprážanie? - image
9.12.2022
Olivový olej: Je vhodný aj na vyprážanie?
Akú súvislosť má použitý kuchynský olej so zákonom a životným prostredím? - image
9.12.2022
Akú súvislosť má použitý kuchynský olej so zákonom a životným prostredím?
Ekologická reštaurácia: Ako chrániť planétu, znížiť náklady a osloviť viac zákazníkov? - image
9.12.2022
Ekologická reštaurácia: Ako chrániť planétu, znížiť náklady a osloviť viac zákazníkov?
Ktoré faktory vplývajú na úspech reštaurácie? Úlohu zohráva aj olej! - image
9.12.2022
Ktoré faktory vplývajú na úspech reštaurácie? Úlohu zohráva aj olej!
Viete, ako sa vyrába kuchynský olej? Tieto zaujímavosti sa oplatí poznať! - image
9.12.2022
Viete, ako sa vyrába kuchynský olej? Tieto zaujímavosti sa oplatí poznať!
Prečo je recyklácia použitého oleja a ekológia taká dôležitá? - image
9.12.2022
Prečo je recyklácia použitého oleja a ekológia taká dôležitá?
Ako v spoločnosti TrafinOil dbáme na dobré vzťahy s našimi klientmi? - image
9.12.2022
Ako v spoločnosti TrafinOil dbáme na dobré vzťahy s našimi klientmi?
Ako rozpoznať kvalitný gastro podnik? Všímajte si týchto 6 znakov! - image
9.12.2022
Ako rozpoznať kvalitný gastro podnik? Všímajte si týchto 6 znakov!
Ako dlho sa môže skladovať použitý kuchynský olej? - image
27.9.2022
Ako dlho sa môže skladovať použitý kuchynský olej?
Ako na zdravé vyprážanie bez oleja? Tieto metódy stoja za pozornosť! - image
17.9.2022
Ako na zdravé vyprážanie bez oleja? Tieto metódy stoja za pozornosť!
Kto môže využiť zber použitého kuchynského oleja? - image
17.9.2022
Kto môže využiť zber použitého kuchynského oleja?
Rastlinné verzus živočíšne tuky: Aké sú medzi nimi rozdiely? - image
17.9.2022
Rastlinné verzus živočíšne tuky: Aké sú medzi nimi rozdiely?
Hydrogenácia tukov a transmastné kyseliny: Čo o nich musíte vedieť? - image
2.9.2022
Hydrogenácia tukov a transmastné kyseliny: Čo o nich musíte vedieť?
Prečo sa zbiera použitý kuchynský olej? - image
19.8.2022
Prečo sa zbiera použitý kuchynský olej?
Rafinované verzus za studena lisované oleje: Aké sú medzi nimi rozdiely? - image
8.8.2022
Rafinované verzus za studena lisované oleje: Aké sú medzi nimi rozdiely?
Čo robiť s použitým olejom? Spoznajte možnosti jeho ekologickej likvidácie - image
8.8.2022
Čo robiť s použitým olejom? Spoznajte možnosti jeho ekologickej likvidácie
Čo je to použitý kuchynský olej a aké riziká sú s ním spojené? - image
8.8.2022
Čo je to použitý kuchynský olej a aké riziká sú s ním spojené?
Čo je to vlastne použitý olej? Toto by ste o ňom mali vedieť! - image
20.7.2022
Čo je to vlastne použitý olej? Toto by ste o ňom mali vedieť!
Prečo sú tuky dôležité pre ľudský organizmus? - image
3.5.2022
Prečo sú tuky dôležité pre ľudský organizmus?
Aký rastlinný olej je najlepší? Tieto druhy sa oplatí používať! - image
29.4.2022
Aký rastlinný olej je najlepší? Tieto druhy sa oplatí používať!
Ako separovať kuchynský bioodpad? Poradíme vám, čo do neho patrí a čo nie - image
29.4.2022
Ako separovať kuchynský bioodpad? Poradíme vám, čo do neho patrí a čo nie
Výber najlepších olejov na vyprážanie, varenie, fritovanie a pečenie - image
29.4.2022
Výber najlepších olejov na vyprážanie, varenie, fritovanie a pečenie
Ako prebieha zber použitého kuchynského oleja na Slovensku? - image
29.4.2022
Ako prebieha zber použitého kuchynského oleja na Slovensku?